Ik ben Mariël

mama, partner, dochter, zus, vriendin, werknemer én nu ook ondernemer!

creatief, enthousiast, vol met positieve energie, de ontwerper én maker van alle PhiVi sieraden

Over mij

Ik kom uit een klein dorp, opgegroeid in een warm en liefdevol gezin. Als kind verkocht ik mijn zelfgemaakte tekeningen op de stoep voor ons huis. Later werden dat schilderijen voor kinderkamers die ik verkocht op markten.

Als tiener ging ik werken in een warenhuis op de afdeling sieraden en ik denk dat precies dáár mijn passie voor mooie sieraden is ontstaan. Iedere klant met een eigen verhaal, waarom past precies dát sieraad juist wel of niet bij je. Het fascineerde mij toen al, de kracht van sieraden!

Naast mijn studie ging ik werken in een sieradenwinkeltje bij ons in het dorp. Ik gaf workshops, sieradenparty’s aan huis, verkocht veel van door mij ontworpen sieraden in de winkel. Trots als een pauw was ik, als op lokale feesten de handjes de lucht in gingen en ik al die door mij gemaakte armbanden zag schitteren!

Ik vind nog steeds ontspanning door met mijn handen te werken, mijn creatieve brein vrijheid geven en te maken wat ík mooi vind. 

Over PhiVi sieraden

Inmiddels ben ik 36, al meer dan 20 jaar samen met mijn partner, moeder van een dochter van 5 en zoon van 2 jaar en heb ik een master ondernemingsrecht in the pocket!

Met een jong gezin, een drukke baan en sociaal leven is het lastig om in balans te blijven en ook op tijd aan jezelf te denken. Soms zou ik het liefs een doosje tijd in de supermarkt willen kopen. Ik haal uit iedere dag het maximale! Toch ontbrak er nog íets in mijn leven. Een beetje meer me-time en iets waar ik mijn creativiteit volledig in kwijt kan, met mijn handen werken waardoor ik kan ontspannen én ondernemen.

Precies op het juiste moment kwam dat zetje in de juist richting en ben ik gewoon gestart; mooie sieraden maken met prachtige materialen!

Wat ík mooi vind, waar ík blij van word en waar ik anderen nog mooier mee kan maken. Ieder sieraad met een eigen verhaal, verbonden aan de edelstenen en het ontwerp.

De naam was snel gevonden, de eerste letters van de namen van mijn twee lieve koters; PhiVi.

Over mijn ontwerpen

Ik ontwerp voor vrouwen met attitude!  

Krachtige eigentijdse vrouwen met pit, die soms ook een zelfvertrouwen-boost kunnen gebruiken.

In ieder sieraad verwerk ik edelsteentjes en ik ben dol op de kleuren en de werking ervan. In de omschrijving van de sieraden neem ik je met een knipoog mee in de kenmerken en kwaliteiten van de edelsteen. In combinatie met edelstaal met een laagje goud of zilver, maakt het voor mij een sieraad dat gedragen én gezien mag worden. Ik hou niet van symmetrie, liever een beetje rebels en speels, wat ieder sieraad uniek maakt.