Sieraden verzorging

Alle armbanden worden met veel liefde en passie met de hand gemaakt. Kleine afwijkingen in de kleur van de edelsteen of het gebruik van draad en materialen is mogelijk. De basis is voor ieder sieraad is een edelstaal. Hier overheen wordt in voor vergulde sieraden vervolgens (afhankelijk van het materieel) een of twee lagen 24-karaats goud aangebracht. Let op! Dit is en blijft een laag, dit kan er op den duur afslijten.

 

Sieraden kunnen soms verkleuren, afhankelijk van het materiaal, de ph-waarde van de huid en de verzorging. Om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden, raden wij je aan om je sieraden te verzorgen met de volgende tips.

Wanneer je je sieraden goed verzorgt, blijven ze jarenlang mooi!

 

Tips om het beste je sieraden te verzorgen:

  • Vermijd zoveel mogelijk contact met water en zeep. Indien je sieraad toch nat is geworden, droog deze dan zorgvuldig af met een schone en zachte doek;
  • Laat je sieraden thuis met zwemmen, schoonmaken en sporten. Zowel chloor, als transpiratie kunnen het sieraad beschadigen;
  • Doe je sieraden ‘s avonds voor het slapen gaan af;
  • Contact met parfum, bodylotion en make up kan er voor zorgen dat het sieraad sneller verkleurt;
  • Draag je je sieraden niet? Leg ze dan in een donkere en droge omgeving, zonder zonlicht;
  • Reinig je sieraden regelmatig met een zacht poetsdoekje om vuil te verwijderen; en
  • Ook zo’n hekel aan kettingen en armbanden uit elkaar halen? Maak dan de sluiting dicht zodat ze minder snel in elkaar verstrikt raken.

Materialen

Bij de omschrijving van het sieraad kun je vinden van welk materiaal het gemaakt is. Ik gebruik altijd edelstaal als basis, zoals stainless steel of sterling zilver. Stainless steel wordt in de meeste gevallen verguld met goud of zilver.

Sieraden gemaakt van sterling zilver kunnen goed tegen een stootje. Na een tijdje kunnen deze sieraden een beetje zwart of geel worden. Je kunt ze dan makkelijk weer oppoetsen met een zilverpoetsdoekje.

Sieraden gemaakt van stainless steel zullen niet snel verkleuren, aangezien het een sterk edelstaal is. Pas toch op met water en chloor.

De meeste gold/silver plated sieraden zijn gemaakt van stainless steel of sterling zilver, met daarover een dun laagje goud of zilver. Dit bovenste laagje bestaat dan weer uit 925 sterling zilver of 18-24 karaats goud.
Deze laagjes zullen sneller slijten zodra de sieraden in contact komen met water, parfum etc.